Najbolj pestro dogajanje v vsaki restavraciji je skoraj vedno kuhinja. Priprava hrane je dandanes tudi velikokrat bolj zahtevna, zaradi različnih higienski standardov in visokih pričakovanj strank. Pri tem pa je izredno pomembno paziti na neoporečno čistost posode, kozarcev in jedilnega pribora. Pomivanje na roko je v veliko primerih zamudno in ne prinese želenih rezultatov. Tako je najbolje, če uporabimo industrijski pomivalni stroj, ki bo popolnoma razkužil krožnike, kozarce, vilice, nože, žlice in drug pribor. Poleg tega pa ga je izredno preprosto uporabljati ter ne potrebuje neprenehnega vzdrževanja. Vse to pa bo osebju v hotelu, restavraciji in raznih turističnih akomodacijah močno olajšalo vsakodnevno delo.
Najbolj pestro dogajanje v vsaki restavraciji je skoraj vedno kuhinja. Priprava hrane je dandanes tudi velikokrat bolj zahtevna, zaradi različnih higienski standardov in visokih pričakovanj strank. Pri tem pa je izredno pomembno paziti na neoporečno čistost posode, kozarcev in jedilnega pribora. Pomivanje na roko je v veliko primerih zamudno in ne prinese želenih rezultatov. Tako je najbolje, če uporabimo industrijski pomivalni stroj, ki bo popolnoma razkužil krožnike, kozarce, vilice, nože, žlice in drug pribor. Poleg tega pa ga je izredno preprosto uporabljati ter ne potrebuje neprenehnega vzdrževanja. Vse to pa bo osebju v hotelu, restavraciji in raznih turističnih akomodacijah močno olajšalo vsakodnevno delo.
Znižajmo delovne stroške z dobro gostinsko opremo
Velik del dobičkonosnega poslovanja vsake gostilne in restavracije je pravilno razpolaganje virov. Učinkovita priprava hrane, postrežba, poraba električne energije in drugi elementi močno vplivajo na stroške vsakodnevnega poslovanja. Največkrat se zgodi, da zamudna opravila povzročijo najvišje stroške. Tako moramo velikokrat več človeških virov usmeriti v opravila, ki bi bilo najbolje, da bi bila avtomatizirana. V zelo zaposlenih delih dneva se hitro nabere v kuhinji veliko posode, ki jo mora osebje umiti in razkužiti. To pa predstavlja zamuden proces, ki vzame veliko časa, če ga osebje opravlja ročno. V tem primeru nam industrijski pomivalni stroj reši omenjeno težavo. Vanj lahko pospravimo raznovrstno posodo različnih oblik.
Ohranimo predpisano čistost posod
Dandanes mora različna gostinska oprema dosegati predpisane standarde za varnost in higieno. Te standardi so uzakonjeni z razlogom varovanja zdravja osebja in strank. Posebej strogi pa so pri določanju pranja posode. Tako bomo potrebovali posebno korito ali več korit, da zadovoljimo omenjenim standardom. Če pa bomo imeli svojo gostilno opremljeno s pomivalnim strojem industrijske zvrsti, pa bomo vso breme prepustili njemu. Sam stroj je že narejen tako, da zadovoljuje najvišjim higienskim standardom in drugim predpisom. Nepričakovane inšpekcije naše kuhinje bodo tako vedno potekale brez težav, saj bomo imeli najboljšo opremo, kar je možno.
Večino gostinske opreme je možno tudi najeti. To je predvsem uporabno, če na novo odpiramo restavracijo, bar, gostilno ipd. S tem se bomo izognili visokim vstopnim stroškom nakupa opreme za gostinstvo. Izposoja pa je tudi priporočljiva za gostince, ki bi radi najeli boljšo opremo za določena zaposlena obdobja. Sam najem opreme za gostince predstavlja majhen procent nakupa novih naprav. S tako taktiko je možno prihraniti veliko denarja in skrbi, saj bomo uporabljali omenjeno opremo samo takrat, ko jo bomo potrebovali.
Povečajmo učinkovitost kuhinje s pomivalnim strojem
Učinkovitost priprave hrane je izredno pomembna iz več vidikov. Prvi je ta, da so stranke veliko bolj zadovoljne, če naročilo hitro pride do njih. Drugi vidik pa je stroškovne narave. Hitreje, kot je hrana pripravljena, več naročil lahko opravimo. Tako optimiziramo delovanje kuhinje in tudi zaslužimo največ denarnih sredstev. Naše stranke pa bodo presenečene in navdušene nad hitro postrežbo. Vse to pa močno poveča možnost, da se bodo ponovne vrnile k nam, ko bodo lačne.
Optimizacijo kuhinje najlažje naredimo, če kupimo industrijski pomivalni stroj, ki lahko pomije ogromno količino kuhinjskih pripomočkov. Ta ni namenjen samo pranju pribora za stranke, ampak lahko tudi opere ključno kuhinjsko opremo, ki jo potrebujemo za pripravo raznovrstnih jedi, pijače ipd. Seveda, kot prej rečeno, je možno sam stroj tudi najeti.
Prednost najema opreme za gostince
Nove gostilne, hoteli, bari ipd. velikokrat nimajo na voljo dovolj razpoložljivih sredstev za nakup nove gostinske opreme. Možno je najeti tračne, košarne, pretočne, podpultne in druge pomivalne stroje za najboljše možnosti čiščenja kuhinjskih potrebščin. Seveda pa enako velja za pečice in drugo opremo, ki je nujno potrebna za delovanje kuhinje in drugih prostorov za pripravo hrane in pomivanje.
Z najemom različne opreme bomo imeli tudi možnost preizkusiti več različnih proizvajalcev. Tako bomo, ko bomo pripravljeni na nakup svojih naprav, izbrali natančno to opremo, ki jo potrebujemo. S tem si bomo znižali stroške in možnost zamenjave različne opreme, ker ne ustrezajo našemu načinu dela ipd.
Industrijska gostinska oprema ima dolgo življenjsko dobo
Pri opremi gostilne ali druge turistične ali hotelirske ustanove je izredno pomembno, da izberemo kakovostno gostinsko opremo. Najlažje je, če kupimo opremo za industrijsko rabo, saj ta vsebuje garancijo proizvajalca in najbolj kakovostne komponente. Vse to nam omogoča, da ne prihaja do okvar med delovanjem. To pa pomeni, da se bomo lahko osredotočili na vodenje naše ustanove, osebje pa na pripravo najboljših jedi in napitkov.
Različne vrste pomivalnih strojev
Izbira primernega pomivalnega stroja je izredno pomembna. Vsa posoda in pribor morajo biti hitro oprani in vrnjeni nazaj v rotacijo med gosti in osebjem. Za to pa bomo potrebovali primeren stroj za pomivanje, ki pa obstaja v več zvrsteh. Najbolj popularni pa so:
Podpultni pomivalni stroj
Podpultni industrijski pomivalni stroj je idealna izbira za manjše kavarne, restavracije, bare in druge ustanove, kjer imamo na razpolago malo prostora. Njihova prednost je majhna poraba prostora in razmeroma visoka kapaciteta pranja. Niso pa primerni za večje kuhinje.
Košarni pomivalni stroj
Košarni pomivalni stroji so večinoma uporabni za pomivanje kozarcev, krožnikov in raznega jedilnega pribora v večjih količinah. Stroj tudi poskrbi, da nam ni kozarce potrebno na roko polirati. S posebnimi tehnologijami pa stroj poskrbi, da so večji in manjši kozarci popolnoma očiščeni in sterilizirani.
Pretoči pomivalni stroj
Pretočni stroji za pomivanje so idealni za večje pladnje in pekače. Obenem pa lahko tudi pomivajo posodo. Narejeni pa so tudi tako, da porabijo čim manj električne energije in vode pri delovanju. Tako znižajo osnovne stroške vodenja majhnih, srednjih in velikih kuhinj.
Tračni pomivalni stroji
Gostinska oprema za oskrbovanje ogromne količine ljudi hkrati mora biti izredno vzdržljiva in učinkovita. Tračni industrijski pomivalni stroji so namenjeni uporabi v bolnišnicah, velikih gostilnah, menzah ipd. Stroj je narejen za popolnoma avtomatsko pranje različne posode in vsebuje napredne funkcije, kot so zaslon na dotik, samočistilne programe, močno filtracijo ostankov hrane ipd.